Taxaties

 

Het taxeren van onroerend goed is een kwestie die moet worden overgelaten aan specialisten.

Dat specialisme hebben wij in huis.

 

Wij kunnen taxeren voor/bij:                                                                                                                       

  • aankoop woning of bedrijfspand
  • verkoop woning of bedrijfspand
  • hypotheekaanvragen bij alle banken/verzekeringsmaatschappijen
  • belastingsdienst
  • advocaten
  • notarissen
  • rechtbanken
  • verzekeringen

 

 

 

NVM-makelaar ook betrouwbare taxateur (bron: NVM)

  

De meeste consumenten nemen een NVM-makelaar in de arm voor aankoop of verkoop van een woning. Een taxatie is een vanzelfsprekend onderdeel van de brede dienstverlening van de makelaar. Echter, in sommige gevallen heeft de consument alleen een taxatierapport nodig. Ook dan kan hij een beroep doen op de NVM-makelaar, want elke woningmakelaar met het NVM-logo op de gevel is tevens een erkend taxateur.

 

Tijdens de taxatie let de NVM-makelaar op de volgende belangrijke aspecten: staat van onderhoud; inhoud en oppervlakte; functionele indeling; kwaliteit van constructie en gebruikte materialen; rechten en plichten, zoals erfpacht en recht van overpad; ligging van de woning in de directe omgeving. De NVM-makelaar neemt vaak ook contact op met de gemeente voor informatie over het bestemmingsplan. Verder doet hij kadastraal onderzoek om te zien of de constateringen in en om de woning overeenkomen met de gegevens van het Kadaster.

 

Een ander belangrijk onderdeel van het taxeren is de marktsituatie: de verhouding tussen vraag en aanbod in de regio. Het bepalen van de marktwaarde van een woning is de specialiteit van een NVM-makelaar. Hij kent als geen ander de regionale markt- en prijsontwikkelingen en weet de verkoopbedragen van soortgelijke woningen in de regio. Indien nodig waarschuwt de NVM-makelaar (bij een nog niet gesloten koop) voor risico’s en behoedt hij zijn cliënt voor een (te dure) woningaankoop waar hij achteraf niet zo tevreden mee is. Immers, de cliënt is het best gebaat bij een woning die ook over enkele jaren nog goed in de markt ligt.

Contactgegevens

Verlengde Kerkweg 20
2985 AZ Ridderkerk

t 0180 - 46 40 47
f 0180 - 46 40 93

info@atriummakelaardij.nl


Bankgegevens

IBAN: NL34 RABO 0385 8146 15
KvK Rotterdam: 24283222
BTW nr: NL 820502480 B 01


Openingstijden

Ma - Vr
09.00 - 17.30 uur
Za
09.00 - 11.45 uur
op afspraak.